top of page

HVA VI TILBYR

Vi tilbyr musikalske innslag og konsertpakker til blant annet:

  • Kammerkonserter: I ulik lengde (korte/lange), med programmer med ulike tidsepoker/karakterer/konsepter/land/komponister m.m.

  • Kirkelige handlinger: Bryllup, konfirmasjon, barnedåp, navnefest, begravelse, gudstjenester, klassiske lunsjkonserter osv.

  • Eventer og arrangementer: Julebord, bursdagsselskap, konferanser, som gave, kontorkonserter osv.

  • Musikkpedagogisk sammenheng: Bibliotek, korpsseminar, rekrutteringskonserter, samarbeidseminarer- og konserter med andre aktører (som feks kor, korps og orkestre)

  • Taffelmusikk i ulike stiler og sjangre: Klassisk musikk, Kun sommerlig/livlig, "Taffel for Kids", "Juletaffel" (Klassisk jul og/eller med innslag av annen julemusikk) osv.

Våre barnekonserter og -forestillinger:

  • "Nøtteknekkeren - et musikalsk eventyr" (Musikk av: Pjotr Tsjajkovskij)

  • "Peter og ulven - et musikalsk eventyr" (Musikk av: Sergej Prokofjev)

  • "Hans og Grete - et musikalsk eventyr" (Musikk av: Engelbert Humperdinck)

  • "Syng, lek og spill med oss!" (Musikk fra: Astrid Lindgren, Thorbjørn Egner m.m.)

 

Vi kan også arrangere musikk etter ønske fra oppdragsgiver. Vi gjør et bredt omfang av ulike typer oppdrag. Vi er like glad i å spille seriøse kammermusikkkonserter som lettere musikalske innslag ved julebord, konferanser og seminarer. Med en sterk faglig bakgrunn innen musikkpedagogikk lager vi gjerne skoleforestillinger rettet mot barn i ulike aldere eller erindringskonserter for eldre.  

 

Ta kontakt med oss der du forteller hva du ønsker, og vi setter sammen et skreddersydd program tilpasset oppdraget. Vi kan også stille som duo, trio eller kvartett.

OM "PETER OG ULVEN - ET MUSIKALSK EVENTYR"

Kvintessens Blåsekvintett ønsker å gi barn og unge gode, underholdende og lærerike musikalske opplevelser gjennom våre konserter og forestillinger, og dermed kunne være med på å fremme interessen for klassisk musikk. Denne gangen har vi laget en barnekonsertforestilling med utgangspunkt i det kjente symfoniske diktet “Peter og ulven” av Sergej Prokofjev.

Forestillingen byr på en spennende musikalsk reise: I denne forestillingen får publikum, i tillegg til en morsom konsertopplevelse, også oppleve et eventyr dramatisert av kvintettens medlemmer. Historien blir fortalt gjennom musikk, dramatisering, kostymer, lydeffekter og bilder som vises på lerret underveis. Manuset er skrevet av Kvintessens og bildene er produsert i samarbeid med illustratør Lasse Ruuth Carlsen nettopp for denne forestillingen. De iøynefallende illustrasjonene vil være med på å bygge opp under den spennende historien. Barna får god kjennskap til instrumentene fløyte, obo, klarinett, horn og fagott gjennom en spennende historie, engasjerte musikere og fengende klassisk musikk, i tillegg til at de aktiviseres under forestillingen ved hjelp av små oppgaver som vi trenger hjelp til/gir dem underveis. Forestillingen anbefales for barn fra 3 år og oppover, men alle er velkomne.

OM KVINTESSENS BLÅSEKVINTETT

Kvintessens Blåsekvintett ble startet opp i 2012 som resultat av at fem profesjonelle blåsere fant hverandre under et orkesterprosjekt i Oslo og ønsket å spille videre sammen som et eget ensemble. Ensemblets medlemmer har både utøvende og musikkpedagogisk utdannelse fra bl.a. Norges musikkhøgskole, Barratt Due Musikkinstitutt, Royal Northern College of Music i England og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Kvintessens Blåsekvintett består av Ida Ilstad Zalk (Fløyte), Ingun Hoel Bjorå (Obo), Astrid Giæver Marvik (Klarinett), Cecilie Therese Nereng (Horn) og Anne Bergh Schjønsby (Fagott).

Musikk: Sergej Prokofiev (Transcribed.: Earl C. North)
Manus: Kvintessens Blåsekvintett
Illustrasjoner: Lasse Ruuth Carlsen / Monster Claw Illustrations
Musikere
: Kvintessens Blåsekvintett

Skuespiller: Herman Johannes Rismyhr

PLAKAT 2024 - UTEN DATOER.png
bottom of page