top of page

Kvintessens Blåsekvintett ble startet opp i 2012 som resultat av at fem profesjonelle blåsere fant hverandre under et orkesterprosjekt i Oslo og ønsket å spille videre sammen som et eget ensemble. Medlemmene i Kvintessens har både utøvende og musikkpedagogisk utdannelse fra bl.a. Norges musikkhøgskole, Barratt Due Musikkinstitutt, Royal Northern College of Music i England og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
 

Vi ønsker å være et foregangsensemble når det gjelder å la publikum bli kjent med blåsekvintettens unike klang og dynamiske bredde. Blåsekvintetten, bestående av fløyte, obo, klarinett, horn og fagott, er noen av de viktigste stemmene i et symfonisk orkester, og blir kalt "symfoniorkesterets hjerte". Navnet "Kvintessens" synes vi derfor passer bra for en blåsekvintett, da ordet betyr "kjernen" eller "hjertet av noe".


Vi er en allsidig profesjonell kammergruppe som fremfører musikalske verker i mange sjangre. Vi bruker mye tid på å finne de beste arrangementer gjort for blåsekvintett, og som kan brukes til ulike typer formelle og uformelle anledninger, og lager også mange av våre arrangementer selv. Kvaliteten på fremføringen er noe vi setter høyest, og er like viktig for oss uansett arena. Vi er like glad i å spille seriøse kammermusikkkonserter som lettere musikalske innslag ved julebord, konferanser og seminarer. Våre instrumenter gjør det mulig å spille ute like gjerne som inne. Med en sterk faglig bakgrunn innen musikkpedagogikk lager vi gjerne skoleforestillinger rettet mot barn i ulike aldre eller erindringskonserter for eldre.  

 

Vi brenner for å bruke vår kompetanse til å gjøre klassisk musikk og kammermusikk tilgjengelig og spennende for barn, og vi ønsker å gi barn og unge gode, underholdende og lærerike musikalske opplevelser gjennom våre konserter og forestillinger, og dermed kunne være med på å fremme interessen for klassisk musikk. Vi lager derfor jevnlig produksjoner rettet mot barn og unge som målgruppe.

MUSIKERE 

IDA ILSTAD ZALK - Fløyte

(Kommer.)

INGUN HOEL BJORÅ - Obo

 

Ingun er utdannet oboist ved Florida Southern College og Norges musikkhøgskole. Hun har studert med Patricia Stenberg  og Erik Niord Larsen. Hun har jobbet som utøvende musiker i Luftforsvarets musikkorps, Trondheim, undervist på Kulturskolen i Trondheim og vært aktiv frilanser i mange år. Hun har bl.a spilt med TSO, Trondheimsolistene og Ungdomssymfonikerne.  

ASTRID GIÆVER MARVIK - Klarinett

 

Astrid har sin bachelorgrad og videreutdanning i klarinett og pedagogikk fra Universitetet i Agder. I løpet av studieløpet var hun på studentutveksling ved det Jyske Musikkonservatorium. Astrid tok mastergrad  i anvendt musikkteori ved Norges musikkhøgskole, samt videreutdanning i administrasjon og ledelse. Astrid er en aktiv kammermusiker og spiller i flere faste ensembler, både Soli Trio, Trio Vario og Kvartett Ebano i tillegg til Kvintessens. Astrid interesserer seg for ulike blåseinstrumenter som leirfløyter og bukkehorn og benytter gjerne disse for å utforske klangbildet i kammermusikalsk sammenheng. I tillegg til hennes ulike musikkprosjekter og ensembler jobber Astrid som klarinett- og saxofonpedagog i Kulturskolen i Bærum. Hun har også administrativ erfaring fra Kulturskolen i Bærum og som prosjektmedarbeider i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. 

CECILIE THERESE NERENG - Horn

Cecilie er utdannet hornist, horn- og musikkpedagog fra Norges musikkhøgskole, Barratt Due Musikkinstitutt og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Cecilie jobber som hornpedagog, musikkpedagog, dirigent og kammermusikkveileder ved Asker kulturskole, Larvik kulturskole og Sandefjord kulturskole, og som hornpedagog ved musikklinjene på St. Hallvard videregående skole (Lier), Rud videregående skole (Bærum), Sandefjord videregående skole og Thor Heyerdahl videregående skole (Larvik). Siden høsten 2018 har hun også vært ansatt som universitetslektor i instrumentaldidaktikk ved Norges musikkhøgskole (Oslo), og er også praksisveileder for hornstudentene som studerer pedagogikk ved samme studiested. Cecilie har et stort hjerte for kammermusikk, og i tillegg til å være fast hornist i Kvintessens spiller hun også i Soli Trio. Ved siden av å jobbe som utøver og pedagog jobber hun også frilans som prosjektleder og produksjonsmedarbeider, og har blant annet jobbet for Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse, Oslo Griegfestival og Operaen i Kristiansund. For tiden jobber hun fast som kunstnerisk leder og produsent for Tønsberg Kammer, en konsertserie for klassisk kammermusikk, med konserter i Mariakapellet i Tønsberg.

ANNE BERGH SCHJØNSBY - Fagott

Anne studerte musikk med fagott som sitt hovedinstrument ved Musikkonservatoriet i Tromsø under Knut Torbjørnsen, Robert Rønnes og Embrik Snerte.  Hun tok så videreutdanning innenfor kammermusikk ved Barratt Dues musikkinstitutt i Oslo. Hun har blant annet spilt i Tromsø Byorkester, Tromsø kammerorkester, Barents Youth Symphony Orkestre og Undomssymfonikerne. Hun er også medvirkende på cd- innspillingene Q, av Henning Gravrock og La, la, la, av Kaia Bremnes.

bottom of page